Συμμετοχή του Φιλοζωικού Σωματείου ”Αγγίζωο” Κοζάνης στην εκδήλωση του Κυναθλητικού Ομίλου ”Γιορτή για το παιδί και τον Σκύλο”

Share with your friends


Submit

Το Φιλοζωικό Σωματείο ΄΄Αγγίζωο΄΄ συμμετείχε μετά από πρόσκληση του κ. Σέγκα στην χθεσινή εκδήλωση του Κυναθλητικού Ομίλου ”Γιορτή για το παιδί και τον Σκύλο” με σκοπό την ανάπτυξη της Παιδείας και της Κυνοφιλίας στον άνθρωπο. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 2 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπαίδευσης σκύλων ‘White Ghosts’’ στην Κοζάνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή ενημέρωση από τον κ. Σέγκα γύρω από την εκπαίδευση και στην συνέχεια η Ψυχολόγος κ. Ειρήνη Κρυσταλλίδου μας μίλησε για το θεραπευτικό πρόγραμμα ”ΠΑΙΖΩ” που έχει ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με τον κ. Σέγκα και τους δύο σκύλους θεραπείας σε ειδικά σχολεία.

Ακολούθησε μια μικρή παρουσίαση με βίντεο από τον πρόεδρο του Σωματείου και φωτογραφίες από τα αδεσποτακια μας. Μιλήσαμε επίσης για τις δράσεις του Φιλοζωικού και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΠΦΠΟ ”Άνθρωποι και Ζώα : Συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη” που παρουσιάστηκε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την φετινή χρόνια και θα συνεχιστεί και την επόμενη.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να χορεψουν με τους κλόουν και να γνωρίσουν τα σκυλάκια μας Λαίδη και Λίτσα, πρώην αδεσποτακια, αλλά και την Λίζα και τον Κίκο τα δυο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θεραπείας ”ΠΑΙΖΩ”.

Ήταν μια πραγματικά εξαιρετική πρωτοβουλία του εκπαιδευτή κ. Σέγκα και ελπίζουμε να υπάρξουν αντίστοιχες και στο μέλλον!

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Σέγκα για την πρόσκληση σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση καθώς και για τις τροφές που πρόσφερε για τα αδεσποτακια μας!

Να ευχαριστήσουμε επίσης όσους ήρθαν και επισκέφτηκαν τον πάγκο μας και θέλησαν να ενημερωθούν.